Sobre Psiborn ⓶

Estem davant del segon cas que ha d’afrontar la psicòloga argentina Noèlia Arrotea, especialitzada en teràpia Gestalt, mal recolzada pel seu recepcionista Sensat. En aquest volum, la trama s’inicia al Gran Teatre del Liceu, quan l’estrena de la temporada esdevé un cafarnaüm.

Trobarem un grup d’antics propietaris que el volen recuperar, una societat secreta impulsant la institució rival, obres d’art robades a Mèxic i prohoms barcelonins que, de ben segur, reconeixereu. Com sempre, la visita a la consulta d’una persona propera al cas, farà que la psicòloga s’hi vegi involucrada.

També, participarem en una Constel·lació Familiar memorable, cridada a esdevenir un referent dins de la professió, que ens donarà les claus per a la resolució dels crims.

Aquest llibre està dedicat a na Raquel Vicente, gran ballarina i millor persona, que viu com balla i balla com viu.

Psiborn 2

Sobre la Sèrie Psiborn

La Psicòloga del Born, el Carvalho del segle XXI

En cada episodi de la sèrie PsiBorn, una trama curta a l’entorn d’una patum catalana, permet la lectura de cada episodi de manera individual i sense cap ordre establert en relació amb els altres. En cada cas, PsiBorn, haurà de treure’n l’entrellat mal recolzada pel seu recepcionista, en Sensat, amb el suport dels amants habituals en l’agenda de qui es defineix com a dona sexualment activa, sexualment activa i no convencional, envoltada de personatges que troben o es fan lloc en la Barcelona actual. Una Barcelona que gairebé no és Catalunya, però sense la qual aquesta tampoc no ho seria. El cap i casal que és capicausa, instigador, inductor, provocador. El sofregit de grandesa i campi qui pugui d’en Sagarra, que enmig de batalles eternes segueix alternant la rosa de foc amb l’entrompada al Passeig del Born.

Pel que fa a la condició autobiogràfica dels fets narrats

Tot té una base real. Trobareu escenes canviades de lloc, temps o adjudicades a un protagonista diferent; com a guia d’ús, assenyalarem que com més inversemblant sigui una situació, més s’ajusta aquesta a la realitat. La narració no és en primera persona, però tampoc omniscient, el narrador sap més coses que nosaltres, tanmateix no totes. S’apropa i s’allunya de l’escena segons li convé.

Sobre l'autora: Noelia Arrotea

És difícil trobar el teu lloc quan tens una germana bessona idèntica i dues una mica més grans, que també ho són entre elles. Al final, un desgavell on tothom s’assemblava i ningú sabia qui era qui. Una mica com en aquesta història.

El pas a l’adolescència fou convuls, totes quatre germanes es revelaren com noies sexualment molt actives. Els joves de Mendoza, a l’Argentina, felicitaven efusivament el senyor Arrotea per la seva contribució al benestar de la ciutat; ell no s’ho prenia gaire bé. La seva mare deia que sempre havien volgut un nen, però es va haver de conformar amb quatre femelles arribades en dues tongades de bessones.

Tampoc va encaixar a Buenos Aires, capital federal de l’Argentina, on desenvolupà les agosarades primeres passes de la seva trajectòria professional; allò tan trencador d’allitar-se amb el seu cap, que a més a més estava casat. N’estava molt enamorada, ell també, d’això n’està segura, aquestes coses les dones les sabem. No es podia divorciar, la seva esposa patia un càncer terminal que no s’acabava mai. No tenien cap possibilitat de reeixir, però ambdós eren tossuts, molt tossuts. També hi havia la diferència d’edat.

Títol: Psiborn 2. El vol daurat del Floró | Autor: Noelia Arrotea | ISBN: 9788412559231 | Format: 150 x 230mm | Any de publicació: 2022 | Pàgines: 225 | Edició: Primera edició